Telefon Atakent Şube
Telefon Çamlıca Şube
صحة الأسنان الانتظار...

Sütün Zararları

Sütün birçok faydasının olduğunu biliyoruz. Peki fazla alındığında zararlı olabileceğini biliyor muyuz?

Aileler tarafından farkedilmeyen , ancak her iki çocuktan birinde görülen demir eksikliğinin, beyin gelişimi ve öğrenmeyi olumsuz etkilediği vurgulanıyor. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazan Sarper, yaptığı açıklamada, çocukların, büyüme çağlarında demire çok fazla gereksinimleri olduğunu söyleyerek, çocuklara günde yarım kilodan fazla içirilen sütün demir eksikliğine bağlı kansızlık ve diş çürümeleri gibi zararları olduğunu belirtti.

Çocuktaki demir eksikliğinin en önemli nedenlerinin, anne sütünü yeterince alamaması ve et tüketmemesi olduğu bilinir. Süt içerek kalori ihtiyacını alan çocuk yemek yiyemez ve bu da düzensiz beslenmesine neden olur. Anneler yemek yemeyen çocuğunu sürekli süt vererek tek yönlü beslemek ister ,çünkü bu annenin kolayına gelir.

Çok fazla süt aynı zamanda “biberon çürüğü” denilen diş çürümelerine neden olur. Süt içerisine ilave edilen şeker ,gece boyu yoğunlaşan tükürükle birlikte dişi çevreleyeceği için diş çürüklerine yol açacaktır.

Süt ve süt ürünlerinin, diş çürüklerini önlediğini hepimiz biliyoruz. Burada özellikle çocuklarda sıkça rastladığımız tek yönlü beslenmeleri vurgulamak istedim.

Dişle ilgili her türlü sorununuzda en yakın diş hekiminize uğramayı ihmal etmeyiniz.

Sağlık ve mutlulukla kalın…